Lampbyte i hallen, tentaplugg och tvätt

Igår eftermiddag/kväll gjorde jag slag i saken och traskade bort till Järnia för att se vad de hade för utbud av led-lampor. Anledningen till att jag vill ha led-lampor i hallampan är dels att det är ett härke att byta lampor i den plafonden (har en likadan fast modellen större i rummet, men den är enklare av nån anledning) och dels så verkar det som att lågenergilampor blir överhettade.
Till detta kommer att hallampan är den första lampan jag tänder på morgonen och den sista som släcks på kvällen, i snitt skulle jag tippa på att den är tänd omkring 10h/dygn.
Om man då räknar på energin så blir det ganska stora skillnader mellan olika lamptyper; vanlig glödlampa 2x15Wx10h=0.3kWh(tror jag att jag hade i den först), lågenergi 2x7Wx10h=0.14kWh och slutligen Led 2×0,7Wx10h=0,014kWh.
Något svagare ljus är det, men som hallbelysning funkar det bra tycker jag nog… Funderar på att även byta ut lampan i en av fönsterlamporna mot Led (en är halogen och en är redan led), men det blir ett senare projekt.

Jag inbillar mig att mitt tentapluggande går ganska bra, och jag hoppas att jag har rätt (för jag har ingen lust att behöva göra om denna tentan en gång till, för så jäkla rolig är den inte), idag blir det dock lite uppluckrat eftersom jag dessutom tvättar. Men men, blir eftermiddagsplugg med Bozzy idag som ett sista ryck.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: