Forensics für alle!

Som en del som läser denna bloggen kanske vet så hade jag en serverburk som plötsligt stendog i våras.

En del hann jag rädda när den började konstra, men sen vägrade den att starta helt och målet då var att på nåt sätt få igång den eller i alla fall kunna återställa data som låg på diskarna genom att sätta dem i den burken jag hade som server förut.

Sen kom det en massa andra saker i vägen som tog prioritet så projektet hamnade på is. Men nu när jag har tentaplugg-och-flyttpackningsvecka så konstaterade jag att det var dags att ta itu med projektet, mest för att en burk bör gå till återvinning men (i alla fall två av) hårddiskarna fungerar felfritt.
Alltså blev eftermiddagens projekt att koppla om diskarna och stoppa in dem i den gamla burken och sen sätta sig och testa vilka live-skivor som fungerar.
Ganska omgående kom jag dock på att jag har en Helix3-forensicsskiva nånstans i gömmorna, fram med den och starta, snabbläsning av mdadm’s manualsidor och sen igång med SSH-servern.

Dock så går överföringen ganska långsamt eftersom den gamla burken i sig är långsam och jag kör en degraded raid5… Men men, bättre än inget.

Ska ta itu och kolla upp mer exakt vad det är som saknas på min nya burk som finns på serverdiskarna när överföringen av det jag vet saknas är klar.

…och jag är fortfarande glad över att jag inte körde en krypterad raid, då hade saker blivit jobbiga…

Annonser

Ett svar to “Forensics für alle!”

  1. Last Exit Says:

    Otyg… för att gör din inlägg lite mer lätt-lästa kanske du bode kanske lägga in en bild eller två… jag har massvis med gulliga bilder på dig ifrån SRF ;)

    Btw. Köp Mac ;)

    Sv. Du känner ju mig… jag gör inte för många knop om jag inte behöver de… ännu mindre vill jag ha ÖVERHUVUDTAGEN nått att göra med Arbetsförmedligen… Även om jag tycker om att jävla med folk… ;)

    *Pöss*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: