Några snabba nedslag

Förkyld som fasen just nu, fast jag hade varit förvånad om jag inte hade blivit sjuk efter fyra veckor på en vårdcentral…

Aftonbladet kommer inte publicera Sverigedemokraternas valannonser efter ett beslut från tidningen. Jag förstår beslutet, men anser det vara felaktigt.
Inte för att jag är något fan av SD, tvärtom, utan för att tidigare försök att kväva dem snarare har fått motsatt effek. Titta bara på 2006 års valrörelse då alla etablerade partier vägrade debattera med SD. Om man försöker tysta ned denna typen av partier istället för att bemöta deras argument så kommer de få stå oemotsagda, och tyvärr så finns det folk som lyssnar på dem.
Samtidigt riskerar man att ge dem en martyrstämpel som snarare ökar stödet än minskar det.
Aftonbladet säger att man ska publicera debattartiklar insända från SD förutsatt att de klarar den granskningen som alla debattartiklar utsätts för, detta tycker jag är ett vettigt klargörande.
För att summera upp; att stoppa valannonser från enskilda partier, endast för att partiet är vidrigt, är enligt mig fel. Så länge annonsen inte bryter mot några lagar (eller tidningens egna regler) så bör de tillåtas. Beslutet i sig riskerar att göra mer skada än nytta.
HAX kommenterar också.

Tredjebehandlingen av telekompaketet är igång och Christian Engström är en av den gröna gruppens representanter. Det känns som att det är rätt man på rätt plats och jag önskar honom lycka till i förhandlingarna med de övriga.

Copyriot har en extremt läsvärd postning om läkemedelspatent och antibiotika som alla borde läsa minst en gång. Rasmus lyfter fram ett antal viktiga poänger som man ska ha i bakhuvudet när man pratar om läkemedelsmarknaden och läkemedelspatent.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: