Världens snabbaste usb-kryptering, eller bara kreativitet?

Jag kan verkligen inte låta bli att kommentera lanseringen av vad som uppges vara världens snabbaste USB-minne med kryptering från det svenska företaget Blockmaster.

Blockmaster har låtit testa sitt Safestick Supersonic genom dels vanliga kopieringsfunktioner, H2testw och ATTO benchmark och jämfört resultaten med tre andra konkurrerande krypterade USB-minnen.
Safestick Supersonic avgick med segern i fem av sju tester (vad jag kunde utläsa) och vann totalt sett.

Nu nyfiken som man är vill man ju veta vilka de konkurrerande minnena var, men det går inte att utläsa ur testet på grund av rättighetsskäl (trademark reasons). Faktum är att man i princip inte får veta någonting om de konkurrerande minnena förutom följande:

Selected competitors for reference are secure USB flash drives (defined by one locked storage partition)ranging from high-end to low-end with varying security measures and overall quality.

Redan här tappar testet rejält med mark, nästa sak som definitivt slår spiken i kistan är att testet är utfört av Blockmaster själva.
En snabbkoll ger att det finns i alla fall sju tillverkare av krypterade USB-minnen, förutom Blockmaster, men i testet som utsåg Blockmasters till ”världens snabbaste” testades bara tre minnen från konkurrenter. Är man konspiratoriskt lagd så testades alla konkurrerande alternativ, men bara de som var sämre överlag togs med i jämförelsen (nu tror jag inte att det är så).

För att summera upp det hela; Blockmasters reklamtext om att deras Safestick Supersonic är världens snabbaste krypterade USB-minne är just reklam, och jämförelsen som reklamtexten bygger på är i mina ögon inte vatten värd.

Ett test som inte kan reproduceras i sin helhet är skitsnack. Jag hoppas att Blockmaster inser detta och antingen tar tillbaka uttalandet, eller släpper detaljerna i testet.

Intressant

(EDIT: Skickligt av mig att glömma att länka till artikeln hos idg.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: