Kronofogden och TPB

Medieindustrins försvarare mot The Pirate Bay vilar verkligen inte på hanen, omgående efter att domen föll gick ut på bred front och deklarerade att eftersom TPB fanns skydliga så måste alla andra torrent-siter och vara skyldiga. Detta utan hänsyn till att domen har överklagats och därmed inte vunnit laga kraft.

Nu har Danowsky&co. gått till kronofogden för att få in pengarna som TPB blev dömda att betala, ännu en gång utan att domen vunnit laga kraft.

Jag tycker att det är ett ganska spännande sätt att arbeta på, en advokat borde vara medveten om att en överklagad dom inte är slutgiltlig ännu mer intressant är att man kräver pengarna via Kronofogden redan nu. Fogden får kräva in pengarna, men Danowsky&co. kommer inte att kunna få ut dem förräns domen vunnit laga kraft, så varför stressa? En markering av något skumt slag kanske… Vad vet jag?

Satmaran och marcin spanar om det hela och Nyheter24 skriver om det.

Svensk Myndighetskontroll har en allroundspaning som är läsvärd, och jag håller med Michael i hans kommentar till mitt förra inlägg. Det man sysslar med är ryggradslös dubbelmoral.

Hos Christian ser jag att Piratpartiet ska diskuteras i kvällens Agenda, SVT2 21:15. Något som kan vara sevärt.

Intressant

Annonser

Ett svar to “Kronofogden och TPB”

  1. Anonymous Says:

    Helt klart att dem gör allt för att göra livet surt för de här 4 killarna.. Vad skulle annars anledningen vara att försöka sätta dit DCP Networks där Neij jobbar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: