Möjlig insändare eller debattartikel

Jag skrev av mig lite på ett annat ställe innan idag, och en av mina kompisar som läste det ställde frågan om han fick skicka in det till en lokaltidning eftersom han tyckte det var bra.

Jag gav mitt medgivande till det och började sedan fundera över om inte jag skulle skicka in det till lokaltidningen här. Jag har dock inte bestämt mig om jag ska göra det ännu, eller om jag ska fundera lite över det en stund till. Den är lite för lång för att bara vara en insändare tror jag.

Hursomhelst, om någon känner för att skicka texten någonstans så är det fritt att göra det. Naturligtvis är det även helt tillåtet att använda det jag skrivit som utgångspunkt till något annat om det känns bättre.

Håll till godo!

Centern gjorde ett utspel om att man ska jobba vidare med sitt öppenhetsmanifest och prioritera den personliga integriteten, precis som man gjorde i valet 2006. Man pratar även om att man ska se över upphovsrätten och att Ipred är en för långtgående lag.

Jag finner det en smula intressant, öppenhetsmanifestet har man i princip brutit sedan man hamnade i styrande ställning och löftena som gavs i valrörelsen 2006 visade sig vara värdelösa. FRA-lagen mobbades i princip igenom, endast en alliansledamot röstade emot och ytterligare några av kritikerna kvittades ut. Ipred var det aldrig någon diskussion om, den gick igenom.
Och allt detta med Centerns goda minne.

Nu kommer det dessutom uppgifter om att även moderaterna ska börja jobba för att skärpa skyddet av den personliga integriteten och att den enskildes integritet ska vara överordnad upphovsrättslagstiftningen.

Är det bara jag som har en känsla av att de etablerade partierna faktiskt ser 43976 piratpartister som ett reellt hot?

Hanna Wagenius (c) tycker att det är synd att de etablerade partierna mer eller mindre tvingar folk att rösta på Piratpartiet, och ska jag vara helt ärlig så håller jag med henne. Men hade alliansen hållt sina löften 2006 om fildelning och om ett nedlagt Bodströmsamhälle så hade Piratpartiet sannolikt inte funnits kvar idag eftersom vi inte hade behövts.
Nu bröt alliansen samtliga vallöften på dessa punkterna, och de får skylla sig själva. Nu vet vi att det inte går att lita på dem i dessa frågorna, och det är först när de visat att det de säger nu faktiskt betyder något som jag ska överväga att lyssna på dem igen.

Och på vänstersidan ser det inte så mycket bättre ut, mycket utav lagarna och lagförslagen idag kommer från den förra Socialdemokratiska regeringen, stödd av vänstern och miljöpartiet. (V) och (MP) är, i mitt tycke, egentligen de enda två etablerade partierna som förespråkar vettiga linjer i dessa frågorna, men tyvärr så följer de Socialdemokraterna alldeles för mycket för att inte samarbetet ska brista och de blir lämnade ensamma.

Kort sagt; det spelar ingen roll om man röstar på det blå eller det röda partiet, resultatet blir detsamma i dessa frågorna eftersom det är där man har valt att kompromissa.
Ett sätt att tvinga de etablerade partierna att ta dessa frågorna på allvar är att skicka en pirat till Bryssel i Juni, 43976 medlemmar påverkar bara på det teoretiska planet men om PP får tillräckligt med röster i EP-valet så kommer de etablerade sannolikt att vakna på riktigt och faktiskt agera efter vad de lovar när det kommer till frågorna om personlig integritet och en reformerad upphovsrätt.

(Intressant)
UPPDATERING: Några mindre ändringar för att slipa till texten lite, t.ex. ersatte jag Sosse-regering med Socialdemokratiska regeringen. Thze original finns hos Lidköpingsnytt (danke Dialbo^^)

Annonser

6 svar to “Möjlig insändare eller debattartikel”

 1. Daniel - Hao Says:

  Ja, det var bra skrivet. Jag tycker du kan skicka det var som helst. Ett sätt att nå ut är tex på nyhetsverket.se

 2. Moppa Says:

  Mycket bra skrivet Martin.
  Skicka in det till både SMP och Smålänningen här, vi måste som sagt synas mer i afk-media.

 3. Martin a.k.a NPC]Otyg Says:

  Funderar på att slipa av lite vassa kanter på det innan jag gör något mer med det.

  Daniel; Du får gärna skicka in det till Nyhetsverket.

  Moppa; Som sagt, ska slipa till det lite mer sen skickas det.

  Tydligen redan inskickat till Lidköpingsnyt: http://www.lidkopingsnytt.nu/2009/05/10/debatt-borjar-partierna-bli-radda/

 4. Michael Gajditza Says:

  Väldigt bra! Har en lite längre kommentar i bloggen.

 5. sofiahedman Says:

  Tycker du verkligen inte att det spelar någon roll om man röstar på Carl Schlyter eller Gunnar Hökmark i EP-valet? Jag tycker skillnaderna är rätt uppenbara.

 6. Martin a.k.a NPC]Otyg Says:

  Som sagt; MP är nog det partiet av de etablerade som faktiskt driver dessa frågorna. Tyvärr så spelar socialdemokraternas tyckande och tänkande lite för stor roll på det nationella planet, i EP tror jag att MP skulle byta integritetsfrågorna mot ett totalt torskfiskestopp om de skulle ställas inför det valet.

  Men visst är det skillnad mellan Schlyter och Hökmark, precis som det är skillnad mellan partierna. Men jag skulle ändå inte lägga min röst på någon av dem eftersom de kan kompromissa bort ”mina” frågor till förmån för ”sina”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: