Drivs torrentsiterna av vanliga fildelare?

Tydligen så har ett antal torrent-sidor stängts ned sedan domen mot TPB, och det är väl inte så himla konstigt egentligen.

Dock så verkar det vara en viss begreppsförvirring kring det hela:

Den normala fildelaren vill inte riskera ett långt fängelsestraff och böter på miljoner bara för att få se en film. Då köper man hellre filmen. Det är tydligt att domen haft effekt, säger Henrik Pontén.

Tydligen så är det alltså normala fildelare som driver torrentsiterna. Och om vi lägger till straffet som TPB-killarna fick (ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd) för medhjälp till spridande av ett antal filmer så blir förvirringen ännu mer total.

”Långt fängelsestraff” är i min värld mer än ett års fängelse, fängelse är något som inte har utdömts i Sverige för fildelningsbrott vad jag vet (TPB undantaget, men det får vi se som ett extremfall). Och ett års fängelse kommer knappast dömas ut för EN FILM hur mycket Hemlige Henke än önskar det…

Och riktigt vad den normala fildelaren har att göra med att torrent-siter stängs vet jag inte alls.

Anyhow, Piratdejt i Växjö imorgon från cirka klockan 14 tills vi tröttnar. Kom dit om du vill se piraterna. Om du inte vet var vi är så är det bara att hålla ögonen öppna längs gågatan.

(Intressant)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: