Ett Australiskt steg i rätt riktning

Det har ju pratats en del om Australiens kommande internetcensurering, nu verkar det dock som att förslaget får sig en rejält törn då Australiens tredje största internetleverantör drar sig ur samarbetet med myndigheterna.

Enligt uppgifter så samarbetade leverantören med myndigheterna för att få politikerna att förstå hur ogenomtänkt idén är. Tyvärr så tror jag att politikerna i Australien funkar på samma sätt som våra egna i Sverige. Saker man inte förstår behöver man inte sätta sig in i mer än tillräckligt för att få till ett lagförslag som ser fint ut på pappret.

Om sedan några svettiga och finniga tekniker kommer och säger att den fina lagen inte funkar av en eller annan anledning så har de bara missförstått det hela eftersom de inte kan läsa lagar och behöver därför inte lyssnas på.

Jag har tidigare skrivit om att filtrering av internet inte är någon bra idé på flera plan, där den allra största är att det är direkt odemokratiskt.

HAX har apropå det några funderingar kring planen bakom telekompaketet och det verkar på hans text som att målet är att göra om Internet till någon form av kabeltv där man har ett fritt basutbud och sedan får betala för allt utöver det. Skrämmande sa Bill.

Något som man dock bör lyssna på är Johan Bakkes piratversion av Den ena handen vet vad den andra gör med text skriven av Christian Engström.

Intressant

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: