Kontrollen blinkar blå

Eller ja… Inte blå, men grönt.
Hårddisklampan på NAS’en lyser med fast grönt sken, och det kommer den göra fram tills klockan 20 ungefär. Gjorde en tabbe och bröt strömmen till den och tvingade fram en diskkontroll, och det tar sin lilla tid. Speciellt när maskinen i sig inte är speciellt snabb. Kom dessutom på att jag borde stoppa in ett kontrollerkort till i burken så att jag sätter en disk på varje kanal, som det är nu så är det inte bra på nåt sätt.
En disk sitter på samma tråd som dvd-enheten och tappar därmed prestanda, och de övriga två sitter på samma tråd och tappar därför också prestanda. Och om, Gud förbjude, en disk fallerar finns risken att allt skiter sig eftersom kanalen blockeras. Så ett nytt kontrollerkort ska inhandlas.
Och jag hoppas verkligen att RAM-modulerna funkar med den gamla burken, annars blir jag ledsen i ögat.

Det finns fler kontroller som inte blinkar blått verkar det som. FRA-lagen som har gått som en följetong sedan i somras är på tapeten igen, denna gången så kritiserar FRA och MUST tilläggen till lagen (vad jag förstår), eftersom de innebär att man inte får spana på bland annat utländsk militär som befinner sig i Sverige.
Likaså så förbjuds man att spana på tekniska signaler (d.v.s. radar och liknande) ifall sändare och mottagare befinner sig på svenskt territorium.

Jagkan inte låta bli att småle lite åt det hela, FRA-lagen var trasig från början och den blir bara trasigare och trasigare för varje försök att laga den som man gör. Regeringen kanske ska ta ett steg tillbaka, riva upp lagen och arbeta fram en ny som fungerar från början…

intressant

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: