Antipiratbyrån och deras metoder

Att vilka medel som helst är tillåtna i kriget mot terrorismen har vi vetat sedan 9-11, ett annat krig som börjar ta liknande proportioner är kriget mot fildelarna.

Jag tycker hela upplägget är skrämmande, polisen får inte (vad jag har förstått) använda sig av brottsprovokation för att kunna göra tillslag men att en privat intresseorganisation kan göra detta för att sedan tipsa polisen är sinnessjukt. Att antipiratbyrån dessutom begått brott för att samla sina bevis gör det hela etter värre, men det som svider mest är att det inte drogs till domstol.

Och tack vare Ipred så har nu Antipiratbyråns befogenheter ökat ännu mer, nu kan de i princip plocka bort polisen helt ur ekvationen.

När får vi se en granskning av Antipiratbyråns arbetsmetoder? Och varför samarbetar inte polisen med andra intresseorganisationer när de utreder brott? Jag kan tänka mig i alla fall tre olika organisationer som sannolikt skulle bistå polisen med tips om både narkotika och pengatvätt (i utbyte mot vissa garantier).

Att påstå att mardrömsexemplen från andra länder inte går att applicera på Sverige är bara bullshit från våra politiker, vilka är det som kommer utnyttja lagen?
Är det enskilda, ensamma artister som inte kan leva på sitt skapande? Knappast, de som kommer utnyttja lagen är Antipiratbyrån och med deras arbetsmetoder så är Ipred en skänk från ovan.

Hur lång tid kommer det ta innan Antipiratbyrån&co. kommer finnas med på listan över kunder i FRA-butiken? Nu överdrev jag kanske, men jag skulle inte bli förvånad om det kommer ett förslag på ändring av lagarna så att detta kan ske. Tyvärr.

Brott ska utredas av polisen och det stöd polisen får från privata aktörer ska följa regelverket, ska det vara så jävla svårt för våra folkvalda att förstå?
Att sedan fildelningen ses som ett jättestort problem är direkt skrattretande, det finns ett antal andra brott som jag gärna skulle se lika högt prioriterade. Men det kommer aldrig att ske eftersom dessa brotten drabbar oss vanliga dödliga…

Xor, Svensk Myndighetskontroll, Bjärnemalm och Engström kommenterar.

Anna Troberg skriver lite mer om den nya allemansrätten och Lidholm konstaterar att tekniken är snabbare än lagstiftarna.

Emma skriver om att upphovsrättslagstiftningen hindrar innovation och samhällsutveckling och att ett antal artister har skapat en egen lobbyorganisation för att agera motpol mot andra lobbyorganisationer som har agerat i deras namn.

Slutligen så publicerar Scaber Nestor en läsvärd debattartikel, som han och Johan Olson har undertecknat, där man pekar på det orimliga system som just nu används för att ge medieindustrin betalt för eventuellt uteblivna inkomster pågrund av privatkopiering.

Intressant

Annonser

2 svar to “Antipiratbyrån och deras metoder”

  1. Mike Says:

    Visar väl vilket kriminellt organiserat system vi har som bedriver lagens otukt mot folket.Trolöshet mot huvudman säger tydligen inte politiker någonting och inte justitiemord heller .Vi har tydligen stofiler till nazister på makten i landet

  2. Anonymous Says:

    Hej, Sorry om du upplever detta som spam, men jag vill bara tipsa. Ser att du skrivit och tänkt om Antipiratbyrån. Jag vill bara tipsa om den sista delen i Nyheter24:s serie. Här pratar vi om misskommunikationen mellen Piratbyrån och Antipiratbyrån – vi hoppas att den debatten kan leva vidare både här men också på resten av nätet:http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/154493-antipiratbyran-har-ingen-blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: