Norrmännen de kan

Saxat från SvD: ”Tanken ligger obehagligt nära ett totalitärt system”, skriver Wessel-Aas om kombinationen av datalagringsdirektivet och FRA-lagen.

Det verkar som att det inte bara vi svenskar som fått FRA-lagen totalt om bakfoten, även ordförande i Internationella juristkommissionens norska avdelning verkar har missuppfattat denna fantastiska lag totalt.

Att alla nya övervakningslagar, som införs får vårt eget bästa enligt våra folkvalda (ja, jag räknar in folket i bryssel också), delar många likheter med lagar som återfinns i totalitära diktaturer har en hel del sagt. De enda som inte har sagt något åt det hållet är personerna som driver igenom dem. Vad vet de som inte vi vet?
När publiceras rapporterna som bevisar att EU i allmänhet och Sverige i synnerhet står under en såpass allvarlig hotbild att FRA-lagen och datalagringsdirektivet är nödvändiga?

Varför är det så bråttom med övervakningslagarna nu? Är alliansen rädd att de inte ska vinna valet 2010 och driva igenom dem då?

Vänsterpartiets EU-kandidat Erik Josefsson säger en mycket bra sak i artikeln ovan: ”Vi bör förhala implementeringen tills kommissionen anser sig tvungen att stämma Sverige. Och då, då måste kommissionen visa effektiviteten, proportionaliteten, hur avskräckande direktivet är, ja alla de här kriterierna som krävs för att införa en sådan här extremt farlig lagstiftning”

Varför vågar inte regeringen ta det steget? Istället så säger man bara att EU kräver att det ska genomdrivas… Fast datalagringen ligger i linje med politiken som drevs av förra regeringen, och som fortsätter drivas av nuvarande trots att de i princip lovade att inte göra det.

Personligen så tror jag dock att alliansen kommer vinna valet 2010, för med en såhär fin valaffisch kan man omöjligt förlora.

Jag hoppas verkligen att Piratpartiet får skicka några representanter till EU efter valet. Det är nu det är dags att börja jobba för att få sympatisörerna att faktiskt gå till valbåsen i Juni, det är nu det är dags att ragga fler medlemmar eller i alla fall uppmärksamma folk på vad det är våra folkvalda sysslar med. Inte fasen är det demokrati som de försöker försvara i alla fall.

Ni som befinner er i Växjö på Söndag kan ju stanna till och prata lite med piraterna som kommer befinna sig på stationen runt klockan 14, vi kommer vara utmärkta med minst en piratflagga.

Ni måste sluta leden tillsammans blir ni fler
Det finns en värld att förändra och den världen tillhör er

Svensk Myndighetskontroll kommenterar också SvD-artikeln från igår.
(intressant)

Annonser

2 svar to “Norrmännen de kan”

  1. Michael Gajditza Says:

    Hej!Kolla den här sidan http://proxify.com/

  2. Martin a.k.a NPC]Otyg Says:

    Tjolahopp!Saknar att man måste surfa via sidan för att använda proxyn, hade vart smidigare om man kunde skriva in adressen till proxyn i webbläsarinställningarna (som vissa andra tillåter).Standarden verkar dessutom vara att kommunikationen till sidan är okrypterad, fast man kan använda SSL-kryptering ser det ut som.Svårt att sia om hur bra den är rent säkerhetsmässigt tyvärr, men webbtjänsten som man besöker, med proxyn som mellanhand, ska inte kunna se vilket ip-nummer du har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: