Det blir bara bättre och bättre.

Hann knappt posta mitt förra inlägg förräns denna artikeln dök upp i RSS’en. Ännu en gång är pajkastningen igång mellan pirater och antipirater, och jag kan väl inte direkt påstå att det sägs något nytt i artikeln.

Dock så finns det en del guldkorn från antipiraterna:

Det märks i vårt dagliga arbete. Ipred skulle ha införts redan 2006, Sverige har dömts för att det införts för sent, och i kontakten med polisen är det tydligt att de har svårt att hitta utredningsresurser till upphovsrättsbrott.

Jag har sagt det förr, och flera andra har sagt det, Upphovsrättsbrott ska följa polisens prioriteringar som alla andra brott. Och eftersom antipiraterna gärna jämställer det med stöld så ska polisen prioritera det som stöld, och stöld av enstaka skivor och filmer (speciellt om det är utspritt över tiden) är att betrakta som snatteri. Alltså finner jag inte det minsta märkligt att polisen inte ödslar resurser på dessa brotten. Alla som har blivit av med en cykel eller liknande vet hur högt prioriterat det är, så till antipiraterna säger jag bara ”Ställ er i kön om ni vill ha polishjälp.”

Kanske kan man hitta nya resurser hos polisen nu när upphovsrättsbrott är att jämställa med brott mot de mänskliga rättigheterna

Och återigen så tittar det fula antidemokratiska ansiktet hos sandlådediktatorn fram:

Så, hur är det då med den kommande Ipredlagen? Kommer den att innebära en förändring för svenska pirater? Svaret beror på vem du frågar:

– Det hoppas jag, men jag tror att den skulle behöva dras mycket längre. Samtliga leverantörer som ger access till sidor som The Pirate Bay borde stängas ned helt, säger SF:s Rasmus Ramstad.

Tidigare har man sagt att The Pirate Bay bör stängas, nu dras det ett steg längre. ”Leverantörer som ger access till” smaka på den! Målet är alltså att Sverige ska tillbaka till den digitala stenåldern eftersom inga internetleverantörer får ge access till ”förbjudna sidor” och om de gör det så drar man ut sladdarna.

Hej och välkomna till den totalitära staten Sverige där staten övervakar medborgarna och privata intressen bestämmer vad som är ok att surfa på…

Karl Sigfrid har också en spaning om artikeln.

Medverka du också i tre veckors bojkotten av de odemokratiska makterna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: