En hel del blandat

Efter en idé jag fick en kväll på pirat-ircen så satte jag ihop alliansens kommande valaffisch.

Hyfsat nöjd med den, klicka på den för större variant så att alla små-missar och slarverier syns.

Det verkar som att EU tycker att det är dags att rensa nätet från olagligheter och i Medina-rapporten säger man mer eller mindre uttryckligen att Pirate Bay ska dömas i domstol. Det låter väl bra?

Som om det inte räckte med att hela historien från början har varit tvivelaktig, den blir ännu mer tvivelaktig nu när EU kommer och nojsar om det. För er som har glömt bakgrundshistorian så skriver ChrisK och Christian Engström riktigt bra om det hela.

Sagor från livbåten ställer frågan varför vi har ombudsmän eftersom ingen vill ta reda på om fel har begåtts i tillslaget mot TPB.

Via Anna Troberg hittade jag datainspektionens undersökning som säger att ungdomar har blivit mer negativa till övervakning. Det som fick mig att dra på smilbanden är att man även länkar till högupplösta bilder på generaldirektören.
ProjO ställer frågan om staten verkligen är god apropå övervakningssamhället. Och mitt spontana svar är att en stat som inför massiv övervakning av sina medborgare omöjligt kan vara god.

Mark Klamberg med flera intervjuas i Dagens Juridik angående polismetodutredningen. Och ingen av de tillfrågade verkar vara speciellt glada över det som sägs i utredningen.

Trapprotesterande Jonas hade ett snack med Staffan Danielsson där det kom fram en del intressanta saker. Tillexempel så är det helt okej att avlyssna e-mejl därför att de kan liknas vid vykort. Återigen kommer alltså argumentet ”Vi gör det för att vi kan” fram.
Ett e-mejl kan liknas vid vykort när det kommer till läsbarhet för tredje man, någon med tillgång till aktuella servrar eller routrar kan läsa brevet utan problem. Men bara för att man kan så får man inte, så enkelt är det. Dessutom kan vi anta att FRA kommer försöka ”ånga upp” kuverten på de e-mejl som är skyddade med kryptering, här haltar alltså jämförelsen betänkligt.
Jag håller dock med Jonas om att Staffan verkar vara en av få politiker som faktiskt lyssnar på kritiken och är villig att diskutera det hela.

Om det inte vore för att jag just nu lever på inga pengar alls så hade jag åkt upp till Stockholm imorgon för avslutningssittningen.

Avslutningsvis så har Bruce Schneier en läsvärd postning med titeln ”Helping the terrorists”.

Annonser

2 svar to “En hel del blandat”

  1. Michael Gajditza Says:

    Kanonbra bild!!

  2. Martin a.k.a NPC]Otyg Says:

    Tackar! :)Bilden är förövrigt fri för användning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: