Ifpi, en antidemokratisk organisation?

Den svenska spelutredningen ansåg att blockering av utländska spelsajter kunde vara ett sätt att stävja spelmissbruk, detta sågades dock av regeringen vad det verkar som.

Tidigare idag skrev jag om de danska internetleverantörerna som blockerar Piratebay på uppmaning av Ifpi. I artikeln säger man att samma planer finns för Sverige.

Även om själva filtreringen i sig blir verkningslös därför att man kan välja att använda andra DNS-servrar än de som internetleverantörerna tillhandahåller så kommer budskapet fram ”Vi bestämmer vad som är ok att surfa på, Piratebay kan användas för att sprida illegala filer. Därför får du inte surfa där.”.

Vad blir Ifpi’s nästa steg i kriget mot terr… fildelningen?
”Piratpartiet förespråkar en reformering av upphovsrätten, och de ställer sig emot alla fina lagförslag som vi har lobbat för. Alltså måste de vara kriminella och bör blockeras omgående.”

Visst, pirat-fildelningen är kriminell i dagsläget. Men, kriminella saker ska utredas av polis och åklagare, inte privata lobbyorganisationer som drivs av vinstintresse. Slutsnackat.

Att blockera en sajt endast för att den länkar till illegalt material är ett tilltag som tyder på att förespråkarna inte har några som helst problem att montera ned demokratiska grundprinciper. Ska man dra det ett snäpp till så kan man blockera ytterligare sökmotorer, en snabb sökning på Google gav mig träffar som i sig inte blir olagliga förräns jag följer instruktionerna. Men att som privatperson tillverka en bomb är kriminellt.

Filtrering av oönskat material på nätet är något som tillhör diktaturstater, och även där verkar man nu ha fått upp ögonen för att det är en dålig idé. Fast drömmen för Ifpi är antagligen en stat där de har full kontroll över vad medborgarna surfar på, vad de ser på tv och bio och vad de lyssnar på i sina hörlurar. Troligen dröms det även våta drömmar om att kunna kontrollera vad folk sjunger i duschen så att man kan ta betalt för det också.

Är det inte dags att öppna ögonen och se vilken varg som egentligen döljer sig bakom sandlådediktatorn Ifpi? Det är ingen demokratisk varg och det är ingen snäll varg…

Andra som tagit upp det hela:
Karl Sigfrid, Christian Engström och Anna Troberg.

(intressant)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: