Vart lite off

Sen som vanligt är jag verkar det som, ska sanningen fram så har jag inte orkat skriva nåt vettigt. Har haft skallen fylld med andra saker…

Hursomhelst så beviljades Ung Pirat statsbidrag igår. Naturligtvis så har detta rört upp känslorna rejält hos vissa, IFPI anser tillexempel att UP inte ska få statsbidrag eftersom de uppmuntrar till olaglig verksamhet (läs ställer sig bakom en förändrad upphovsrätt). Det intressanta i detta uttalandet är att majoriteten av övriga ungdomsförbund också ställer sig positiva till fildelningen. Fast om IFPI hade fått styra efter eget huvud hade sannolikt Ung Pirat och Piratpartiet klassats som terroristorganisationer och förbjudits på ett eller annat sätt.
I vilket fall som helst så tycker jag att det är skönt att up får lite pengar att röra sig med, det underlättar verksamheten något. Skickar ett grattis till Mattias Bjärnemalm och tipsar om att läsa Klaras påbörjade intervjuserie med PP’s EU-kandidater där Mattias är först ut. Chrisopher Kullenberg har en kommentar om det hela som jag fann underhållande.

Camilla Lindberg (fp) och Erik Josefsson (v), en ganska otippad kombo enligt mig, har skrivit ett läsvärt debattinlägg på Expressen om datalagringsdirektivet. Farmor Gun kommenterar artikeln på ett bra sätt.

Hax skriver att övervakningen av vanliga pappersbrev rycker allt närmare. Förvisso så ska RFID-märkningen användas för att breven inte ska tappas bort, men man behöver inte alltför mycket fantasi för att komma fram till att vem som skickar till vem ska lagras. Kanske en förlängning av datalagringsdirektivet så att den lagen blir teknikneutral?
Lars-Erick Forsgren är inne på ungefär samma linje verkar det som. FRA-lagen skulle vara teknikneutral, alltså borde även papperspost innefattas.

Att Försvarsmakten inte är så glada att sprida information utan kontroll borde inte vara någon nyhet. Om SvD’s uppgifter stämmer är det dock skandal. Syfte kan tänkas ha varit gott, men likväl så känns det som att det är ett brott mot grundlagen. Mark Klamberg, Mary, Scaber Nestor och Michael Gajditza skriver mer om det hela.

Apropå övervakning i allmänhet så meddelar Scaber Nestor att förespråkarna sprider vandringssägner, inlägget han kommenterar säger emot studier som jag länkat till förut som säger att fler övervakningskameror inte innebär färre brott. Som jag sa innan, dom som begår våldsbrott bryr sig sannolikt inte om kamerorna eftersom de i de flesta fallen är påverkade av antingen det ena eller det andra.
Opassande frågar hur övervakningen kommer påverka vår kommunikation. Tittar man på Tyskland så ser man redan nu att kommunikationsmönstrena har ändrats, och går man tillbaka till Sovjet och DDR så påverkade övervakningen definitivt kommunikationen.

USA erkänner nu att man faktiskt har använt tortyr på Guantanamo. Det är precis sådant som skapar fler terrorister, och det är precis sådant som kommer göra att Amerikaner som tillfångatas på andra ställen riskerar att utsättas för tortyr. Nåt att fundera över. Bruce Schneier har en postning om ”hårda förhörsmetoder”.

En glädjande nyhet för mig, och andra storkonsumenter av kaffe, är att kaffe motverkar demens. Och det är ju bra :D

Som avslutning vill jag tipsa om Anders Widéns strålande ”berättelse” om framtiden.

Såg förresten att någon från TV4 hade vart inne och kikat på ett av mina gamla inlägg, lite skojigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: