Pirates for hire…

…specializing in Madness & Mayhem

Vart en ganska bra helg känns det som. Sebbe var uppe en vända över Lördag-Söndag, blev ölande, Svensk trall-punks-lyssnande och skitsnackande in på morgonen.
Mathilda kom hem igårkväll och idag så träffades vi innan hon for vidare upp till Kosta.
Fick en tröja av henne i julklapp med piratmotiv ^^

Computer Sweden rapporterar att upphovsrättsindustrin nu har tagit ett nytt steg i kriget mot fildelarna, nämligen en trojan som blockerar flera fildelningssidor.
Programmet utger sig för att vara en nyckelgenerator till spel och liknande. Det verkar som att trojanen upptäcks av uppdaterade antivirusprogram, och eftersom den modifierar hosts-filen i Windows så kanske det kan hjälpa att skrivskydda denna (jag vet dock inte om det hjälper).
Hursomhelst så är dessa formerna av angrepp mot fildelarna direkt felaktiga i min mening eftersom den slår blint mot ”fildelningssajter” utan hänsyn till om användaren tänkte ladda hem något illegalt eller något som ligger ute helt lagligt. Fast rättighetsindustrin verkar på det stora hela tycka att informations-ofrihet är något eftersträvansvärt så länge de tjänar pengar på det.
Calandrella skriver, precis som Karl Sigfrid.

När jag ändå är inne på upphovsindustrin så skriver Satmaran att vinsterna hos filmbolagen är större än någonsin förut. Tjolahopp.
Och riksdagssvars-samurajen Anders Widén ger oss en inblick i hur bokförlag beter sig när man ska skriva kontrakt, att dessa företag säger att de behöver Ipred för att inte författarna ska svälta ihjäl är ett direkt hån mot författarna om man läser Anders postning.

Björn Wadström avslöjar att krypteringen i Rakelsystemet är knäckt. Det jag har hört om denna krypteringen är att dess primära uppgift är att försvåra utstörning av kommunikationen, men en sidoeffekt är att det blir svårt att avlyssna kommunikationen.

Svensk Myndighetskontroll rapporterar att Vägverket har avstått från tankarna att använda medelhastigheten mellan två fartkameror, de oroade sig för en ny FRA-debatt.

Och apropå FRA så har Frendo en analys av FRA-2.0 som jag tänkte djupläsa ikväll.
Dessutom så har åter en rapport som säger att FRA-lagen inte fångar terrorister dykt upp.

Stefan Wikén har en läsvärd postning om att demokrati förutsätter öppenhet och debatt.

Schneier rapporterar att Twitter har dålig lösenords-säkerhet
. Tydligen är det så att man tillåter oändligt många felaktiga inloggningar under väldigt kort tid, vilket öppnar upp för att effektivt kunna angripa inloggningen med en ordliste-attack. Och med tanke på hur svåra lösenord folk generellt sett väljer så är sannolikheten för att lyckas ganska stor.
Det finns flera sätt att täppa till detta hålet, det enklaste är att låsa kontot under en period efter tre misslyckanden.
En annan skojig post från Schneier handlar om att använda insekter i terroristattacker, som tillägg till detta kan jag nämna att Amerika och Sovjet experimenterade med att sprida B/C-stridsmedel med insekter men försöken avbröts av flera anledningar.

Som avslutning väljer jag att citera en av mina absoluta musik-hjältar, punklegenden och musikgeniet Johan Johansson och hans låt Skit (i finanskrisens och Storebrors Sverige så är det en bra låt):

”Jag fick en fallskärm och blev rik
Ni fick ett lastbilslass med skit
(…)
För min del är krisen klar
Stoppar ni upp den ni-vet-var
Jag hoppar fallskärm över Schweiz
ut från ett JAS-plan köpt av dig
Jag säger tack-å-hej till er
men bit ihop nu europé
Köp Europeisk billig sprit
att skölja ner all denna skit”

Intressant

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: