En tidig protest mot FRA

Funderar varför jag inte publicerat dessa bilder tidigare.
Men här kommer tre bilder från 2008-års Sweden Rock Festival där Camp G.D.Ä.F feat Mats Olsson a.k.a. Tomtekommando Syd protesterar mot FRA och övervakning mest i största allmänhet. Bilderna är hyfsat fria, bara jag får cred på något sätt eftersom jag tog bilderna och tältet/radioantennen och den hemliga utrustningen till viss del är min.
Och ni som vill läsa något vettigt om FRA har kommit helt fel, ledsen för det, men FRA spelar en viss roll i följande historia…
Enjoy!

För att säkra campen mot fientliga intentioner togs beslut om att upprätta en antenn för hemlig underättelseverksamhet för att kunna signalspana efter fientliga element i omgivningen:

En ensam antenn utgör inte så mycket skydd mot fientligheter, därför kopplades antennen samman med två topphemliga boxar, som kamouflerades för att undgå fientlig flygspaning, vars uppgift var att dels inhämta signaler för vidare analys av fienden avsikter och dels för störning av fientlig radioverksamhet:

Trots vidtagna åtgärder så misslyckades signalspaningen kapitalt med att ge oss indikation på en förestående terrorattack mot ett närbeläget tältkomplex.
Huruvida det berodde på det stora inflödet av information eller att koncentrationen hos vakthavande brast är fortfarande föremål för utredning.
Utstörningen av radiokommunikationen mellan de två, av terrorister övertagna, pappersflygplanen visade sig vara resultatlösa och katastrofen var ett faktum då de kraschade in i tältkomplexet:

Den goda nyheten är att inga människoliv gick till spillo och de enda skadorna som rapporterades var en allvarlig skada av typen ”paper-cut”.

Som sagt ovan; bilderna är tagna av mig i vår camp på SRF-08. Spridning av bilderna är tillåten så länge källa uppges på ett eller annat sätt, den som bryter mot detta kommer förföljas till världs ände (eller nåt åt det hållet) av Tomtekommando Syd och Mats Olsson. Bara så ni vet…

Än en gång, God JUL och minns sommaren! Snart är det Sweden Rock igen!
Vill passa på att hänvisa till gänget vars tält-komplext var föremål för attacken; Knövrull med vänner!

Den enda kommentaren jag har till det bildspelet är att jag saknas på sista bilden, eftersom jag tog även den…

(intressant? Knappast)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: