Misstänkta fildelare erbjuds gratis rättshjälp

André Rickardsson erbjuder, i en Aftonbladetartikel, gratis hjälp till misstänkta fildelare. Hjälpen består av rådgivning, eventuell opartisk utredning och expertvittnesmål.

Med tanke på möjligheten för IFPI att frysa ens ekonomiska tillgångar så anser jag detta vara ett bra tilltag. André för även fram ett par väl valda kommentarer:

-Det är en fråga som engagerar mig, inte just fildelningens vara eller icke-vara, utan rättssäkerheten, säger han.

– I just fildelningsmål verkar det som om alla tappar huvudet, säger André Rickardsson.

– Nu kanske det är dags för rättssystemet att vakna och säga att det är samma rättssäkerhet och bevisning som gäller it-brottmål också, säger han.

Kan inte annat än instämma med honom. Frågan är om våran riksdag gör det så att han slipper bli utbränd tack vare en hel hög med fildelningsmål.

(Intressant)

Annonser

Ett svar to “Misstänkta fildelare erbjuds gratis rättshjälp”

  1. Anonymous Says:

    De olika lagar som nu diskuteras leder till att bevakningsappraten för Internet byggs upp.Inom några år kommer nästa lag att instiftas som begränsar folks rättighet att köpa och sälja begagnade eller nya varor av varandra via annonsering på nätet. Det finns inga krafter i världen som är lika starka och lika hänsynslösa som de att beskatta det område man kan kontrollera, och att öka typerna av skatter och/eller det geografiska område man kan beskatta. Tänk bara på det att under medeltiden var det förbjudet att handla för t.ex. bönder av varandra utanför stadsmurarna, och tull skulle erläggas vid passage in på stadens torg.Skattemyndighetens nuvarande skanning av Blocket är bara en lite fis i förhållande till vad som kommer…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: