Hur var det nu i Danmark igen?

Finland har avverkats, nu rapportera SvD om läget i Danmark. Tydligen så kostar det i runda slängar 50 kronor låten i Danmark, sannolikt så kommer priset bli detsamma i Sverige.

Enligt advokat Per Overbaek är det oftast föräldrar med tonårsbarn som blir föremål för misstankar om fildelning.

– Många går med på förlikning eftersom de inte vill riskera att att förlora en civilrättslig process, säger advokaten till SVT:s Agenda.

Att tro att det inte kommer bli så i Sverige tyder på naivitet, något som vi motståndare beskylls för.

I höstas kom länsrätten i Danmark med fyra domar som har betydelse för hur den danska lagstiftningen ska tolkas. Länsrätten slog fast att det inte alltid är personen som ligger bakom ip-adressen som gjort sig skyldig till olaglig fildelning och att nivån på skadeståndskraven inte alltid är rimlig.

Detta fastslogs i höstas, lagen infördes 2005. Kommer det behövas lika lång tid i Sverige? Sannolikt.

Till alla Svenska riksdagsledamöter som läser detta, ja, jag vet att ni tittar in här ibland. Inse vad det är för monster ni har blivit tillsagda att rösta ja till!
IPRED är en dålig lag, varför den är det har jag och många andra påpekat flera gånger men ni lyssnar inte på det.
Media har dragit upp tre exempel den senaste tiden på hur de som vill ha lagen har missbrukat den, men ni lyssnar inte.
Inte någonstans finns ett enda bevis på att lagförslaget kommer stoppa eller minska fildelningen, däremot finns det tecken som tyder på motsatsen. Men det lyssnar ni inte heller på.
Det enda ni kommer lyssna på är när förstagångsväljare och marginalväljare, och kanske en del av ert vanliga röstboskap som tröttnat på fasonerna, röstar in piratpartiet i EU-parlamentet. Och tyvärr, första namnet på vår valsedel borde bevisa att det inte handlar om en hög skräniga tonåringar med lapp för ögat (medelåldern på valsedeln är förvisso ungefär 30 år).

Men det är klart, som jag skrev i min förra post, vi IPRED-motståndare bjuder er ju inte på lunch eller lånar ut våra lokaler till presskonferenser så det är väl ganska lätt att glömma bort oss…

Läser hos HAX att Stefan Sauk börjar sväva lite på målet om IPRED’s förträfflighet i en debattartikel i aftonbladet.
Grattis Stefan, nu innan du skriver nästa debatt-artikel tycker jag att du ska ta ett djupt andetag och läsa propositionen, sen kan du återkomma med en kommentar om lagförslaget i sig och inte huruvida det är rätt eller fel att fildela.
Det är, precis som du säger, inte det debatten handlar om. Tyvärr så fullföljer du inte tankespåret om IPRED utan fortsätter att mala på om upphovsrätten, trots att du påpekar att folk i debatten blandar diverse frukter i samma korg och kalla dom för russin.

Hax rapporterar även att Wikipedia censureras i Storbritannien. Anledningen är inte piratkopiering, utan att en del material kan uppfattas som barnporr. Och slutligen så får vi ett datumintervall för betänkande om IPRED någongång under perioden januari till mars.

Scaber nestor tipsar om att tidningsutgivarnas FRA-debatt livesänds klockan 08:30 imorgon (9/12), något som bör ses enligt min ringa mening.

Nu ska det ätas minsann!
Intressant

PSSST! Det är fortfarande ”Gå-med-i-piratpartiet-dagen” idag! Välkomna ombord på skutan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: