En snabbkurs i politiskt självmord

Då det finns ett antal mindre partier ute i landet som siktar på att komma till EU-parlamentet 2009 och Riksdagen 2010 så tänkte jag att det kunde vara på sin plats med en snabbkurs i den ädla konsten att begå politiskt självmord.

Först och främst gäller det att vinna över väljarna på sin sida, detta görs bäst genom att peka på brister hos den sittande regeringen och att lägga fram egna förslag som bygger på kritik mot beslut fattade av den sittande regeringen.

Nästa steg är att själva driva igenom några av dessa besluten, efter att modifierat dem något, och lägga fram egna beslut i samma linje.

Förslagen som läggs fram ska gärna kunna skyllas antingen på EU eller terrorism, det går den stora massan på men det lurar inte alla.

De som inte luras måste man tysta, detta kan göras på ett flertal sätt. Ett är att konsekvent nedvärdera motståndaren, på så sätt tappar han orken och den stora massan antar att han har fel. Det är väldigt praktiskt att göra det hela till en generationsfråga, ungdomar har inte rösträtt och när de är vuxna har de ändå glömt hela grejen.

Ett annat sätt är att konsekvent peka på statistik och liknande som man fått från de som stödjer förslaget. Om det visar sig att dessa uppgifter inte stämmer överens med andra uppgifter så kan man antingen hävda att de andra uppgifterna är felaktiga, eller så ignorerar man det helt.

Argument av teknisk natur som du inte förstår är så avancerade att den som använder dem knappast förstår dem själv, alltså kan dessa bortses ifrån.

Motståndare till ett förslag är antagligen osäker på om han har förstått förslaget, använd därför frasen ”Du har inte förstått förslaget” eller ”Det finns många missförstånd om förslaget” som svar, det lugnar motståndaren och avväpnar honom.

Medan motståndaren debatterar förslaget bör du lägga locket på helt och hållet. Detta är för att motståndarna ska bli osäkra och tappa orken. När en tid har gått basunerar du ut att man har infört en massa förändringar som inte förändrar förslaget i sak för att göra kritikerna nöjda. Många kritiker kommer gå på detta, men de som inte gör det hanteras på ovanstående sätt eller så avslutar man det hela med att ”Alla kan inte bli nöjda, men nu har vi en kompromiss som de flesta är nöjda med.”.

En annan viktig sak man måste komma ihåg är att tydligt visa att man står enad bakom ett beslut, detta görs bäst genom att frekvent synas tillsammans med förespråkare och uttala sig i positiva ordalag om deras bedrifter och arbetsmetoder.

Besläktat med föregående punkt är att konsekvent bortse från negativa saker som hänt på andra ställen genom liknande förslag, eftersom detta framförs av motståndarsidan som ska ses som lögnaktig.

Interna kritiker som faktiskt påverkar beslutet när det ska tas får hanteras med andra metoder. Mobbing är en mycket välutvecklad metod som fungerar precis, som hot om ett snabbt avslut på den politiska karriären.

Man kan även straffa dom som tidigare gått emot partiet så att de lär sig och andra upprorsmakare ser vad som kan hända.

Utkvittningssystemet är också en sak som kan användas, om motståndaren inte blir kuvad kan man alltid ge dem alternativet att kvitta ut sig vid omröstningen.

När det kommer till ungdomsförbunden så kan dessa hanteras på två sätt, det första är att ignorera dem helt eftersom de inte har någon reell makt och därmed måste följa partiets linje. Om nu inte detta funkar så kan man alltid påpeka att de är en bunt med snorungar som ändå inget förstår.
Det andra sättet är att låta vissa medlemmar i ungdomsförbundet ta plats i riksdagen, eftersom de är där på nåder av moderpartiet så måste de följa partilinjen. Annars används ovanstående metoder.

—–
Ok, jag ger mig nu. Är det någon som tycker jag har missat något så lämna en kommentar om det.

Anna tycker att Ungdomsförbunden ska gå ut och uppmana alla att rösta på (PP) i EU-valet. Det är ingen dum idé, personligen tror jag dock inte att de kommer göra det. Däremot så tror jag att det kommer flyta folk mellan de andra ungdomsförbunden och piratpartiet.

HAX citerar justitieministern, precis som Satmaran som drar upp fler exempel på vad vuxna gör.

Opassande citerar även hon justitieministern och berättar vad vi kan göra nu medan Rättshaveristen uppmuntrar oss med att vi inte är maktlösa.

Svensk Myndighetskontroll bjuder in alla som vill bevittna hans fildelning klockan 00.01 090401, jag har gjort en preliminäranteckning om det.

Karl Sigfrid ser IPRED som en motgång, jag lider med honom.

Tydligen så skadar pirater människor, jag väljer att se det som att IPRED kommer skada människor. Både medelsvensson och de den ska hjälpa…

Intressant

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: