Skyttegravskriget är igång

Propositionen om IPRED lades alltså fram idag, skyttegravskriget verkar vara i full gång men i de flesta fallen så består diskussionen av för eller emot fildelning. Väldigt lite om själva förslaget, och dess konsekvenser förs fram. Politikerbloggen har en intervju med justitieministern som i princip inte säger någonting alls mer än att IPRED inte är någon särlagstiftning och att vi måste göra mer eftersom upphovsrättsindustrin lider svåra förluster på grund av illegal fildelning (vilket emotsägs av oberoende forskning, som tydligen klassas som lögn).
Ipred-lagen stinker, och de som kommer få ta konsekvenserna om den genomdrivs är i första hand de stora förespråkarna som gör sina fans till fiender.

Tindra kommenterar den processrättsliga skevheten i lagen, medan Hanna Wagenius kräver avgångar vilket jag håller med henne om.

En demokratisk process där resultatet är förutbestämt och ska uppnås till vilket pris som helst är inget annat än politiskt självmord. Tyvärr Freddan, vi ungdomar kommer inte ha glömt IPRED och FRA i EU-valet och vi kommer inte ha glömt det vid nästa riksdagsval. Du, och resten av alliansen, har med all önskvärd tydlighet bevisat att ni skiter fullständigt i protester, ni har bevisat att ni saknar förmåga att ta till er tekniska argument som talar emot förslag, ni har bevisat att mobbning och skolk är helt ok om man är politiker och ni har bevisat att rättsäkerhet och integritet är något fint på papper men kan bortses ifrån när man stiftar lagar.

Som avslutning uppmanar jag alla som är trötta på alliansens bulldozermentalitet att läsa Rick Falkvinge’s ”Gå-med-i-Piratpartiet-dagen den 8 december”.
En del av det Rick skriver var det som fick mig att gå med i (pp). Läs, begrunda, agera.

Jag hoppas verkligen att Anna Troberg kom från fp’s hearing med liv och lemmar i behåll, då stämningen tydligen var hetsig. Läs resten av hennes live-bloggning, då den visar att hearingen mest verkar ha varit ett verktyg för att köra samma gamla förespråkar-race som tidigare som jag antog tidigare.

Intressant

Annonser

2 svar to “Skyttegravskriget är igång”

  1. Nedslag Says:

    Kämpa på nu. Det är en idiotlag som inte manar til framtidstänk. Nu står ni på er över blockgränser.. Heja!

  2. Martin a.k.a NPC]Otyg Says:

    Det är ju som sagt nu den riktiga striden mot förslaget börjar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: