En form av erkännande

Beatrice Ask erkänner, i princip, att tillägget om att småskalig nedladdning inte kommer vara straffbart är verkningslöst (från svt):

Kritiker ser löftet om att småskalig nedladdning inte berörs som en chimär. Dagens teknik innebär att det räcker med en nedladdning för att automatiskt dela ut en fil. Namnet kan därefter lämnas ut. -I princip kan det vara så, säger Beatrice Ask (m).

SvD lyfter fram praktexemplet Finland, där lagen enligt branschen har minskat fildelningen. Dessa uppgifterna har funnits i bloggosfären riktigt länge för att bemöta förespråkare som tar till Finland som exempel. Bra att uppgifterna även kommer i tryck så att några politiker som gått på uppgifterna får reda på att de är lögn och förbannad dikt.

Anna Troberg kör live-blogg från fp’s hearing, läs den! Flosklerna haglar tätt från de svältande artisterna, men priset tar Alexander Bard:

Nu hävdar Alexander att piratkopieringen inte förstör för honom och Eva, utan för alla stackars små nya kreatörer. Han tycker alltså synd om alla de nya kreatörer som nu försöker göra sitt bästa för att stoppa IPRED.

Jag känner några av dessa nya små kreatörer, ingen av dem är för IPRED vad jag har förstått. Ledsen Alexander, de enda kreatörerna som är för IPRED verkar vara dinosaurier.

Chris Anderson ställer upp några luckor i förslaget såhär långt och konstaterar att ungdomsgenerationen inte kommer hjälpa alliansen i nästa val.

Intensifier meddelar att om lagen går igenom så fortsätter aktivismen i alla riktningar.

I SvD säger Christian Engström att IPRED är som läppstift på en gris och jag kan inte annat än hålla med honom. Smink och glittrigt tingeltangel gör inte lagen bättre.

Anders Widén berättar lite om FRA’s och Ipreds äckliga historia.

Anna Troberg berättar också att Beatrice Ask förla sin presskonferens om IPRED till filmhuset. Ptja, tycker man att det är ok att poliser är på anställningsintervju hos målsägande under utredningen så kan man ju lika gärna visa var man står i andra frågor på ett subtilt sätt. Satmaran kallar det ett hån mot svenska folket och jag har inget att tillägga om det.
Jag delar dessutom hennes åsikt om att IPRED kommer drivas igenom, ty Reinfeldt har talat och då blir det så.

Hax låter jurister tänka högt om IPRED samtidigt som han undrar var (s) håller hus. HAX skänker oss även dokumentet som skjuter argumentet att Sverige måste driva igenom IPRED i riktigt små bitar.

Vill skicka en kommentar till Mona Sahlin, nu har du chansen att välja sida. Antingen kör du regeringslinjen, och förlorar väljare precis som alliansen, eller så gör du inte det, och behåller röster från ”ungdomsgenerationen”. Valet är ditt…

Mary ställer frågan vad som är viktigast, att lagen funkar eller att den går igenom, som det ser ut nu så lider den av samma åkomma som FRA-lagen; Den måste gå igenom. Mary lugnades inte av att Reinfeldt deltog i moderaternas gruppmöte igår, och det är hon inte ensam om.

Opassande körde ett race tidigare idag om vad som sagts och i en annan post konstaterar hon att upphovsrättsbrott är lika allvarligt som terrorism när lagar stiftas.

Rättshaveristen ber oss att hålla i hatten, för det är nu stormen börjar.

Svensk Myndighetskontroll lämnar fp eftersom de gamla partierna gör honom illamående.

Läser hos David Högberg att regeringen i pressmeddelandet går ut med att lagen inte är påtvingad från EU-håll. Ett väldigt intressant drag tycker jag då det faktiskt dödar ett av de mest använda argumenten som förespråkarna nyttjar. Kan det vara så att man har insett att folk vet om att EU-tvånget är en lögn?

Scaber_Nestor ställer några väl valda frågor utifrån nyhetsrapporteringen kring hur IPRED ser ut. Han tar även upp telekompaketet och ACTA för att avsluta med en uppmaning:

Tilläggsproppen till FRA-Lagen kommer runt Luciahelgen, håll ögonen öppna efter läckor i media.

Hmm, SvD’s RSS är ingen höjdare har jag märkt… De kör ut allting med jämna mellanrum, och i vissa fall dyker samma artikel upp två-tre gånger i varje uppdatering. Skumt.

Intressant

Uppdatering: Enligt SvD uppmanar MUF till brott, om IPRED går igenom. Ett flertal bra saker sägs i artikeln, bland annat så kommer Falkvinge till tals om situationen i Danmark.
Beatrice Ask passar på att bevisa att hon inte har någon koll på läget alls:

På frågan om tingsrätterna är rustade för att klara uppgiften svarade Ask:

– Ja, det utgår jag ifrån.

Igår rapporterade blandannat SVT om att Tingsrätterna behövde mer resurser om de skulle klara av ett ökat tryck på grund av lagen utan att nedprioritera andra saker. Tjolahoppsan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: