Great words won’t cover ugly actions…

Läste nyss på DN att MUF sparkar bakut när det gäller IPRED, övriga ungdomsförbund verkar göra samma sak vilket visar att IPRED-debatten (i alla fall bland politikerna) är en generationsfråga.

Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann uttryckte nyligen ett intresse att resa till Norge för att studera hur könskvotering fungerar i norska bolagsstyrelser. Muf har ett förslag på nästa resmål:

– Vi tycker att han kan åka till Danmark och studera skivbranschens faktureringsmetoder när det gäller fildelning. Det finns lärdomar att dra där så inte samma sak sker i Sverige, säger Niklas Wykman.

En av de bästa kommentarerna jag har läst hittills och jag håller med Niklas. Regeringen verkar vara helt blind och döv när det kommer till effekten av liknande lagar utomlands och jag kan verkligen inte begripa varför de kan tro att det inte kommer bli så i Sverige.

Vi får se imorgon hur proppen ser ut, men jag tror personligen inte att den är bättre ens på pappret än vad den har varit innan.

Hos SVD läser jag om Stark uppgång för legal nedladdning, dock så har den uteblivit i Sverige. Detta kommenteras på följande sätt

Skivbolagen sätter stort hopp till den nya sortens musiktjänster, och hoppas att en eventuell Ipred-lag ska ge folk en ”knuff” mot dessa lagliga alternativ.

–Hittills har de illegala tjänsterna upplevts som bättre, med större utbud och bättre användarupplevelse än de lagliga tjänster som funnits, säger Mark Dennis, digitalchef på Sony BMG i Sverige.

Helt rätt, men ändå så fel. Mark Dennis har rätt i att de illegala alternativen har varit bättre (större utbud, avsaknad av DRM etc. etc.). Felet är att IPRED inte kommer ge konsumenterna en knuff i riktining mot de legala alternativen. IPRED kommer ge konsumenterna en knuff ifrån de bolag som lägger energi på att stämma skiten ur sina fans.

…good frames won’t save bad paintings

Intressant

Updatering: HAX ställer frågan om Reinfeldt är helt dum i huvudet och Svensk Myndighetskontroll konstaterar att ingen av ledamöterna har någon ryggrad.
Hårda ord, men tyvärr så verkar det ligga till just så. Vi såg det i somras, vi ser det imorgon.

Lite humor för att lätta upp det hela; en tomte som hackar en teleprompter. Riktigt skoj, och nyhetsuppläsarna är klockrena.

Annonser

2 svar to “Great words won’t cover ugly actions…”

  1. Magnus Says:

    Härligt med lite sunda åsikter!Länge leve dig :)Synd bara att regeringen inte verkar ha samma vett… :(Jag följde hur IPRED2 röstades igenom även när första IPRED blev förkastat. Men demokrati är inte så viktigt, snabbt ordnades en omröstning med lite tid så att motståndarna inte skulle hinna organisera sig och lobbyisterna vann det slaget…

  2. Martin a.k.a NPC]Otyg Says:

    Tack för dom orden! :DRegeringens förtroendekapital hos mig var väldigt lågt efter FRA-debatten och nu efter IPRED så är det rejält på minussidan av skalan. Man kan ju hoppas på att debatten har fört med sig att rättighetsinnehavarna inte kör samma race som de gjort i andra länder, men det är väl att hoppas på för mycket ;)Att det blir ett ja till IPRED ser jag som säkert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: