Är det verkligen värt det?

Hela kvällen och större delen av dagen idag har jag ställt mig den frågan. Är det verkligen värt allt engagemang som läggs ner av folk ute i stugorna?

Jag och en hel del andra har skickat mejl till politiker om både FRA-lagen och IPRED, det har bloggats, skrivits insändare och debattartiklar i drivor. Dom gångerna man har fått svar har det ofta handlat om icke-svar, svar som många gånger tyder på att politikern i fråga inte har läst det man skrivit eller inte förstått det eller helt enkelt inte vill.

I fallet med FRA-lagen säger sig politikerna ha lyssnat på kritiken och åtgärdat det som togs upp, massmedia verkar ha svalt det betet. Problemet här är att om man läser de femton punkterna så inser man snart att kärnan i kritiken inte har gått fram, roten till det onda; att staten får tillgång till all kommunikation, fortfarande finns där.

I fallet med IPRED, antipiratlagen, piratjägarlagen eller vad man nu vill kalla den, så gick man ut och sa att man skulle lyssna på kritiken. Vi som har skickat mejl med kritik, eller frågor, har med några undantag fått negativa besked. Icke-svar eller svar som tyder på att man inte lyssnar på kärnan i kritiken. Dessutom uppvisar många av svaren en bristande teknisk nivå, samma problem upptäcktes i FRA-debatten.

Jag vill tro att dessa båda stormarna har gett, eller kommer att ge, resultat i positiv riktning. Mitt pessimistiska sinneslag säger dock att det var bortkastad tid, tid som kunde använts till något annat än att försöka rubba det orubbara.
Jag är inte en av dem som lagt ner mest tid på motståndarsidan, mitt tidsbidrag handlar om några timmar som mest. Andra verkar mer eller mindre jobba heltid, eller i alla fall halvtid, med dessa frågorna.

Jag kan ändå inte låta bli att ställa frågan: Var det värt det?
Jag hoppas att det var det och än är det inte över! Ni därute som läser detta och känner likadant som jag; ge inte upp!
Vi måste orka fortsätta och vi måste låta politikerna visa att de faktiskt lyssnar!

Förresten så funderade jag i min förra post om man som privatperson kan vända sig till SKL för att få hjälp med bevissäkring. Efter en snabb titt på deras hemsida så verkar det vara så att man kan vända sig till dem.

Som avslutning väljer jag att modifiera slutkommentaren i en gammal tv-serie (guldstjärna till den som vet vilken det är ;)):
Good night Sweden, where ever you are!

knappast intressant

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: