Kommer dom att lyssna eller var det tomma ord?

Det var ju sagt att man skulle lyssna på opinionen när det gäller fildelningslagen, frågan är om ”opinionen” i detta fallet kommer vara avlönad av upphovsrättsindustrin. Läste i en kommentar hos herr Falkvinge att vi som är emot lagen ”troligen inte läst lagförslaget, eller förstått.”, känner vi igen dom orden från en tidigare debatt om en annan lag?
Hur som helst så är det ett riktigt arrogant svar som tyder på en ovilja att diskutera även denna lag och det säger dessutom emot tidigare uttalanden om att lyssna på opinionen.

PiratJanne ställer sig frågan om politikerna ens vet vad det är de håller på med och att de just nu håller på att stöta bort drivor med människor ifrån sig. Jag kan inte annat än att hålla med honom.

Antipiratlagen luktar riktigt illa, och den kommer knappast stoppa piratkopieringen. Det enda som den kommer att åstadkomma är en misstro mot politiker, som inte lyssnar eller idiotförklarar, och samhället som tydligt visar att man kan köpas.

Jag uppmanar ALLA att läsa opassande’s översättning av en kommentar till hennes föregående post, det är en skrämmande bild över hur det blev i Danmark efter att dom fick sin fildelarlag. Finns det någon som på allvar tror att det inte kommer bli så i Sverige då detta mönstret har återkommit i alla andra länder där liknande lagar har drivits igenom.

Nu tänkte jag sätta mig och skriva mejl till ”mina” riksdagsmän och fråga dem om deras syn på lagen och hur de tänker rösta och varför. Tycker alla andra borde göra samma sak. Tänker publicera mejlet här, och ev. svar (om personen ger sitt medgivande).

Andra som skriver: Opassande, Rick Falkvinge, PiratJanne (igen), Satmaran, paf, Mackan Andersson, Anders Widén, MiNiMaliteter med flera.
Sedan tillkommer Aftonbladet och SVT opinion.

Kan inte låta bli att meddela att min föregående post lästes av någon på Regeringskansliet, hoppas att personen skrattade lika gott som andra verkar ha gjort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: