Ljuva privatisering!

Jag läser med glädje att lagrådet har lämnat sitt godkännande till antipirat-lagen, förvisso så gnäller de lite om bristande integritetsanalys och att lagen går längre än vad EU-kräver. Men det är ju inte så farligt, EU-direktiv bör ju ses som en lägsta nivå och integriteten är redan som bortblåst. Jag tycker även att regeringen har en sund inställning som ser till att skriva ihop en välformulerad proposition snabbt och effektivt så vi slipper en massa harvande som med den lysande FRA-lagen (som förövrigt är en mycket bra lag på alla sätt då den hindrar terrorister). Det är bara att hoppas på att den där skräniga bloggosfären, som förövrigt styrs av piratpartiet, inte lyckas påverka ledamöterna så att lagen går igenom smärtfritt och effektivt utan en massa velande som i frågan om FRA.

Vi behöver nämligen denna lagen för att kunna förhindra att nöjesindustrin blöder ihjäl, vilket den just nu håller på att göra på grund av all piratkopiering som pågår helt ohämmat ute i stugorna. Personligen tycker jag att folk som fildelar borde klassa som terrorister då de faktiskt utarmar en mycket stor och viktig industri genom att inte köpa dess produkter (dessutom så kan vi jaga dem med effektivare medel då).

Dessutom ser jag en fördel med att upphovsrättsinnehavarna själva får sköta jakten då de på ett adekvat sätt kan avgöra hur stor deras förlust blev av den enskilda nedladdningen, och vi ska inte heller glömma bort att polisen avlastas och kan sköta viktigare uppgifter (polisen får ju ändå inte begära ut de uppgifter de behöver i dagsläget). Jag tror att denna lagen är en mycket bra sak för Sverige, och jag hoppas att mediaindustrin i framtiden får hjälp av lämpliga myndigheter i sin jakt på pirater så att de slutligen förgörs.


Ok, var det någon där ute som tog denna posten seriöst nu? I så fall kan du fortsätta skriva på den arga kommentaren som säger att jag är en idiot.

Privata intressen som poliser är ingen bra idé någonstans någonsin!
Det är dessutom helt horribelt att regeringen ens funderar över att anta en lag som är specialskriven enbart för en enskild industri’s önskemål om att slippa anpassa sig till nutiden.

Privata poliskårer är något jag tycker hör hemma i rollspelet Mutant 2080 med sina multikorporationer, kanske hade Äventyrsspel en kristallkula och såg att dessa lagarna var påväg?

”Vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration”; nej, ni lägger istället ut det på entreprenad. Jag avslutar min post här och hänvisar till vad andra skriver istället:
Rick Falkvinge (igen och igen), Christian Engström, Opassande (igen), Anna Troberg (igen), Karl Sigfrid, Mackan Andersson, PiratJanne, Henrik Alexandersson, JRL, Mark Klamberg, Mary (igen), Farmor Gun, Intensifier och en hel hög till.

Intressant

Annonser

2 svar to “Ljuva privatisering!”

  1. Mikael Nilsson Says:

    Du är en !”#¤%#¤%”%#¤%#@£$£$€¥£@£$@£$ idiot!!!!!!!1111111ett:-DBra skrivet!

  2. Martin a.k.a NPC]Otyg Says:

    Haha ^^Tacka och bugar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: