Dagens morr

Uppkopplingen här är verkligen efterbliven, ursäkta uttrycket, den är brutalt långsam (ska kolla upp vilken hastighet det är morsan betalar för) och den försvinner lite titt-som-tätt. Riktigt jävla störande och jag tror inte det finns något man kan göra åt det heller. Verkar som att 3G inte funkar här, så den kör bara på GPRS.

Och nu kopplade fanskapet ner, helt plötsligt… AAAAAAARGHAHAHAHAAHA! För cirka tvåtusen år sedan var det en kille som gick runt och sa att det vore trevligt om folk bara var lite vänliga mot varandra, honom spikade man upp på ett kors. Nåt att tänka på!
Kanske vore något för upphosvrättsmaffian; förbjud all form av trådbunden internetuppkoppling och tvinga alla att använda GPRS-uppkoppling av dålig kvalité… Endast en masochist skulle tanka ner filmer under dom förhållandena.

Hursomhelst så verkar FRA-tåget rulla vidare. Rick Falkvinge kommer med ett lugnande besked, HAX skriver intressant om mönstersökning stora mängder trafik och att man kan hitta det man vill hitta och att de man letar efter sannolikt kommer smyga under radarn. På Christian Engströms blogg finns FRA’s OH-bilder från SVT-programmet Forum: FRA för allmän beskådan.
Opassande länkar till en folder som finansierats med skattepengar för att informera skolungdomar om att de ska sluta fildela. Helt sanslöst vad mycket man kan använda en folder till!

Nä, nu är det dags för lunch och efter det, mer pluggande…
Känner även att jag snart behöver en ordentlig RSS-läsare, börjar bli svårt att hålla koll på allt manuellt.

Annonser

2 svar to “Dagens morr”

  1. Mikael Nilsson Says:

    Apropå RSS-läsare – pröva Google reader, funkar även i mobilen… (http://google.com/reader )

  2. NPC]Otyg Says:

    Hm, ska ta och testa den tror jag och se om jag trivs med den. Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: