Nåt på gång i FRA-frågan

Verkar som att någon händig person har knåpat ihop lite nytt fint presentpapper som man kan slå in FRA-lagen i för att tysta kritikerna. En specialdomstol ska avgöra vilken trafik som FRA får ta del av.
Det jag tycker är intressant med detta förslaget är att det kommer väldigt kort efter att idén har framförts av Krister Thelin i tidningen medborgarrätt och Mark Klamberg har redan ställt frågan om vi vågar lita på domstolarna.
Jag ställer mig frågan om detta är ett seriöst förslag, eller om det är så att någon har läckt till TT att alla kan ställa upp på det trots att så inte är fallet för att splittra motståndarleden återigen?
Jag blir lite misstänksam när DN publicerar följande citat:

”- Det skulle innebära ett mycket välkommet stopp för den hotande mass-scanningen, säger en av signalspaningslagens tongivande borgerliga kritiker till DN.”

Är det så att förslaget är seriöst och har piskats igenom kritikerleden, men att kritikerna anser att de sviker det de har sagt i frågan och därmed inte vågar ställa upp med namn?
Politikerna borde vid detta laget inse att en lag som har lappats så mycket som FRA-lagen är en i grunden dålig lag! De borde även inse att vi som är emot den inte kommer nöja oss förrän lagen är uppriven och man har börjat skriva om den från början till slut, med parlamentarisk utredning och hela baletten!
Andra som skriver om detta är opassande, Enligt Min Humla och Christian Engström.

Dagens goda nyhet är att tilläggsförslag 166 till EU’s telekompaket röstades igenom vilket hindrar godtycklig avstängning av Internetaccess.
Oscar Swartz skriver mer om det.

Intressant?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: