Så var helgen förbi

Det var den helgen det.
Var hos min bättre hälft, Mathilda, i Kosta igår och bar in två soffor. Lyckades göra något dumt med ryggen så jag låg ner större delen av kvällen och när jag väl gick så såg jag ut som en gubbe på 80 bast. Är något bättre nu trots att jag har åkt buss genom hela Tingsryds kommun. Klantigt värre.
Åkte från Kosta ner till Växjö, i Växjö skulle jag byta buss och fick syn på en som det stod Tingsryd på. Hoppade på denna buss och insåg att den skulle köra om Linneryd, Rävemåla och Konga innan den kom till Tingsryd. Ganska rejäl omväg för min del. Tur att jag hade mp3-spelaren med mig.

Har satt upp mig som intresserad av två lägenheter här nu, hoppas att jag får någon av dem för de verkade riktigt mysiga. Dessutom ligger de i markplan (på både gott och ont).

Har även suttit och stört mig på CSN, fast i första hand var det bank-ID jag störde mig på. Är ju lögn i helvete att få tag på det där programmet som behövs, efter att först ha fått installera Java så letade jag runt som en idiot överallt efter säkerhetsprogrammet. Tog en bra stund innan jag hittade det och fick det installerat så jag kunde logga in på CSN. Sen att deras hemsida är rörig och jävlig och jag kom fram till att jag fixar ansökan imorgon är en annan sak.

Fattar dessutom inte poängen med det där säkerhetsprogrammet, tidigare räckte det med att man hade .p12-filen, Java och lösenordet så kunde man logga in. Nu behöver man dels filen och dels ett externt program (som gissningsvis bara finns till Windows, ska ta och kolla upp det!) för att kunna använda bank-ID. Frågan är varför?

Hanteringen av certifikaten blir ju lättare eftersom man får en fin lista över dem, men att programmet ska krävas tycker jag är idioti. Men det finns säkert någon baktanke med det…

Aja, imorgon är det dagen D. Tyvärr så har jag varken råd eller tid att bege mig till någon av demonstrations-städerna, men jag hoppas att dom som kan gör det!
Läs gärna Opassandes nedräkning:
9/9 – Opassande
10/9- Oscar Swartz
11/9- Anna Troberg
12/9- Rick Falkvinge
13/9- Mary Jensen
14/9- Mark Klamberg
15/9- Stoppafralagen.nu

Regeringen bör ta sitt förnuft till fånga och riva upp, göra om och göra rätt.

Nu blir det champinjonsoppa och lite mejlhantering efter det.
Ha´re kanin

Tags: bussresa, flyttning, fra, irritation, it-säkerhet, svammel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: